Op deze pagina kan je informatie vinden over de psychologische hulp en behandeling die ik je kan bieden en de werkwijze. Zo vind je hier onder andere informatie over de wachttijd, de procedure van aanmelding, tarieven en vergoedingen.
Wachttijd: Momenteel is er geen wachttijd, je kan direct bij me terecht.
Aanmelding: Om je aan te melden vul je het contactformulier in op de website. Na verzending neem ik binnen 3 werkdagen contact met je op. Voor (gedeeltelijke) vergoeding heb je een verwijzing van de huisarts nodig met een datum die voor de start van de behandeling ligt. Op de verwijsbrief moet daarnaast in ieder geval staan: De AGB-code van de verwijzer, dat er sprake is van een vermoeden van een DSM-V-stoornis, dat er verwezen wordt naar de generalistische basis-GGZ (gb-ggz of BGGZ) en of het gaat om een heraanmelding. (De praktijk biedt geen behandeling aan problematiek binnen de Gespecialiseerde-GGZ/ SGGZ.)
Werkwijze: Na aanmelding volgt er een telefonische screening waarin we kort je klachten bespreken, onderzoeken wat je nodig hebt aan hulp en of dat past in mijn praktijk. Start je bij mij, dan plannen we een intake bij mij in op locatie. We stellen samen aan de hand van jouw hulpvraag en doelen een behandelplan op en overleggen welke behandelmogelijkheden en therapievormen het meest passend zijn om te gebruiken voor jouw behandeling t.a.v. jouw klachten en situatie. Na de intake doen we een eerste voorspelling van de duur van de behandeling en plannen we de eerste sessies in.Tijdens de behandeling evalueren we regelmatig hoe de therapie vordert. Mocht alsnog blijken na intake dat behandeling elders beter past en/ of de klachten bij mij toch niet behandeld kunnen worden, dan help ik je met een doorverwijzing en/ of overbruggingsmogelijkheden.
Vergoedingen: Omdat ik in 2024 nog niet werk met contracten is het per ziektekostenverzekeraar en soort verzekering (natura of restitutie) afhankelijk hoeveel je vergoed krijgt voor je behandeling. Meestal is dat 70-80%, maar dit kan ook 100% of juist minder zijn. Omdat ik als GZ-psycholoog BIG geregistreerd ben, wordt behandeling sowieso gedeeltelijk vergoed. Heb je een restitutiepolis? Dan wordt de behandeling 100% vergoed. (Voor 2025 is inmiddels bekend dat er geen restitutiepolissen meer af te sluiten zijn.) Vraag goed bij je ziektekostenverzekering na wat je vergoed krijgt voordat je behandeling bij mij start. Dit voorkomt teleurstellingen en mogelijk tegenvallende kosten op termijn. Denk er ook aan dat de kosten voor psychologische behandeling van je eigen risico af gaan. Dit jaar is het eigen risico 385 euro. Mocht je je eigen risico al verbruikt hebben, dan heb je deze kosten niet. Let er wel op dat je in het nieuwe jaar opnieuw een eigen risico moet betalen als je in zorg bent of blijft. Elke maand stuur ik je een factuur met de kosten voor behandeling. Je betaalt deze factuur aan mij en vervolgens declareer je de factuur bij jouw ziektekostenverzekeraar.
No Show: Mocht je een afspraak vergeten, of deze niet uiterlijk 24 uur vantevoren hebben afgezegd, dan ben ik genoodzaakt 75 euro in rekening te brengen. Deze kosten kunnen niet worden gedeclareerd bij de ziektekostenverzekeraar.
Contracten 2025: Voor 2025 heb ik met A.S.R., Menzis, DSW en Zorg en Zekerheid een contract afgesloten. Dat betekent dat zij 100% van de psychologische behandeling vergoeden.
Tarieven: De maximumtarieven die ik hanteer zijn bepaald door de Nederlandse ZorgAutoriteit (NZA) en vind je hier.
Kwaliteit: Om de kwaliteit hoog te houden en te borgen volg ik regelmatig cursussen en symposia en ben ik aangesloten bij meerdere netwerkbijeenkomsten in de regio en twee intervisiegroepen van GZ-psychologen. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Psycho-Oncologie (NVPO) en de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en psychotherapeuten. Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige GGZ’ binnen de Zorgverzekeringswet verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Mijn kwaliteitsstatuut vind je hier.
Privacy: In mijn praktijk wordt privacy gewaarborgd conform de AVG regelgeving. De regels omtrent privacy zijn vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). Het privacy statement van de praktijk vind je hier.
Ontevredenheid of een klacht over de behandeling: Mocht je een klacht hebben, dan nodig ik je uit om dit met mij te bespreken. Als we er niet samen uitkomen, kan je contact opnemen met een klachtenfunctionaris van de LVVP. De LVVP-klachtenregeling vind je hier.